4.4.12

fanta yok kola vereyimmi-cilerle, hiçmi kalmadı-cılar birleşsin

ozaman herşey çok kolay olur. biri der ki " fanta yok kola veriyimmi", öbürü sorar "hiçmi kalmadı". güll gibi geçinip giderler. çünkü fantayla kolayı aynı kefeye koymakla, kalmadı cevabını anlamamak aynı şey bence.
hayır ben kola istesem söylerim dimi, yoksa aslında kola isteyipte çekindiğimden fanta sipariş etmiyorum. öteki taraftan fanta ve kolanın aynı sayılması yada alternatif kabul edilmesi çok ilginç ikiside sadece asitli olmak yönünden ortaklar ama tadları arasında dünya kadar fark yokmu, var. kendim sorup kendim cevaplıcak kıvamda gerginlik yaratan bu konu, ne kadar önemsiz görünsede, vukuu bulduğu sırada kafamda karşımdakiyle ilgili çeşitli dayak senaryoları yazmama sebep olur. yappmaaaa, demeeee bana alternatif sunma, yok de... fanta yok, okadar. bak bitti gitti. yani bu durum, siyah kot pantolon almak için gittiğin mağzada alternatif olarak dar deri pantalon verilmesiyle aynı şey, ama ikiside pantolon ikiside siyah. ya da mantı yemek isterken, yoğurtlu makarna yemek demek. kafa aynı kafa...
veee hiçmi kalmadıcılar:) hiçmi kalmadıcılar aslında temelde fantaya kola alternatifini sunmak zorunda bırakmak demek. yoktan anlamamak demek. kalmadı nedemek bilmemek. bu konuya girince diğeri biraz daha kabul görür duma gelir çünkü alternatifsiz bırakılan bir yoktan anlamaz, yersiz alternatif durumunu gerektirir. o yüzden siz birleşin birlikte mutlu mesut yaşayın, çocuklarınızda olsun küçük küçük, onlarda karşısındakine senmi geldin yada geldinmi desin. sonra ailecek evde alt eşofman yerine deri pantolonlarınızı giyip, yoğurtlu makarna yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder